Zwarte sticky rice met mango en kokos

Als de zomer het een beetje laat afweten, mijmer ik al eens graag over verre en tropische bestemmingen waar de zon altijd schijnt, de mensen eeuwig goed gezind zijn, de stranden parelwit, de zee helder blauw,  waar tijd er niet toe doet en waar flipflops volledig acceptabel schoeisel zijn. 

ingrediënten 2 sticky rice
sticky rice

Had ik al gezegd dat het eten er àltijd buiten wordt geserveerd en àltijd hemels is? Nee hoor, ik heb bij die mijmeringen absoluut geen last van enige realiteitszin.

En zo dacht ik onlangs terug aan een gerechtje dat ik leerde kennen in Thailand, zo’n plek waar ik bij alle dingen uit bovenstaand lijstje een vette check kan zetten (Ok, onder aan het lijstje stonden ook jankende straathonden, veel te luide brommers en een hele hoop ontzettend dronken Noren, maar die laat ik voor het gemak even weg).

Streetfood in Thailand, bestaat er iets beters? Op een kleurige markt in Bangkok kocht ik een kommetje sticky rice met mango, een heerlijk dessertje dat ik net zo lekker vind als ontbijt. Ik maakte er onlangs een versie van met zwarte rijst, voor een vollere smaak en een beetje een speciale touch.

Ingrediënten voor 2 ruime porties

ingrediënten sticky rice

Zo ga je te werk

  • Kook de rijst volgens de instructies op het pak. Wil je iets meer de textuur van sticky rice benaderen kan je de rijst best wat langer laten koken zodat hij zachter en ietsjes kleveriger wordt. Half/half mengen met echte sticky rice is ook een optie.
  • Verwarm de kokosmelk samen met de suiker en de vanille. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
  • Serveer de rijst in een kommetje, giet er wat van de kokosmelk over en werk af met mango en geroosterde kokosvlokken.
  • Eet warm of lauw, naar smaak.

Inspiratie: Bourbon and Honey

sticky rice zwarte rijst met mango

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.