Reuzengarnalen met Pernod en feta

We vallen in herhaling maar de recepten van Ottolenghi blijven het hier erg goed doen bij ons. Een zomers recept dat we graag met jullie delen zijn deze reuzengarnalen met Pernod. Absoluut een aanrader!

Ingrediënten voor 4 pers

  • 600 gr reuzengarnalen met de kop er nog aan, gepeld (behalve de staart) en ontdaan van het darmkanaal
  • 1 el tijmblaadjes
  • 1 grote teen knoflook, geplet
  • geraspte schil van 1 biologische citroen
  • 115 ml olijfolie van goede kwaliteit
  • 120 gr fetakaas, verkruimeld in stukken van ongeveer 1,5 cm
  • een halve theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel gedroogde oregano (of verse oregano)
  • Venkel – 4 mini-venkelknollen of 1 gewone knol (+/- 300 g), in de lengte gesneden in plakken van 0,5 cm dik
  • 180 ml Pernod
  • 150 ml groentebouillon
  • 70 gr boter
  • 20 gr dragon, grof gehakt
  • een halve theelepel sumak
  • grof zeezout om te serveren (optioneel)

Zo ga je te werk

  • Doe tijm, look, citroenschil en 70 ml olijfolie bij de garnalen. Zet de kom minstens 1 uur (en liefst een hele nacht) in de koelkast om de garnalen te marineren.
  • Doe de feta samen met 1 eetlepel olijfolie in een kom en bestrooi met chilivlokken en oregano. Meng voorzichtig, dek af en zet in de koelkast (je kan dit perfect de dag voordien doen).
  • Verhit de resterende 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op hoge temperatuur. Haal de garnalen uit de marinade en bak ze in hete olie gedurende 1-2 minuten. Draai de garnalen één of twee keer om totdat ze niet meer glazig zijn. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
  • Leg de venkel nu in de pan en bak gedurende 6-7 minuten, tot hij zacht wordt en een beetje kleur krijgt; af en toe omdraaien.
  • Voeg de Pernod toe en laat deze voor de helft inkoken. Giet de bouillon in de pan en verwarm gedurende nog eens 2-3 minuten tot de vloeistof met 2/3 is verminderd.
  • Verlaag nu de temperatuur. Voeg de boter, dragon en 1/3 theelepel zout toe en laat de boter al roerend smelten.
  • Doe de garnalen weer in de pan en roer nog 2 minuten tot de saus glad en glanzend is en de garnalen gaar zijn.
  • Verdeel de garnalen en venkel op 4 voorverwarmde borden en garneer met de  feta. Bestrooi met sumak en serveer onmiddellijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *