Pompoenmuffins met bittere chocolade

De herfst heeft ons lang verwend met mooie zonnige dagen en prachtige kleuren buiten…nu het even precies helemaal is omgeslagen naar grijs, nat en mistroostig is het moment helemaal daar om dan maar kleur te maken in de keuken!

Waar ik in de zomer heel methodisch kan inmaken, inleggen, wecken en invriezen (die weelde op het veld eist zijn tol – er *mag* en *zal* niks verloren gaan!) is het in de herfst een heel ander verhaal. Dan slof ik naar de keuken, trek de kasten open, bekijk eens op het gemak wat we hebben staan, laat even bezinken, sla een boekje open ter inspiratie en pas daarna ga ik – al dan niet met helpende handjes – heel erg op het gemak aan de slag.

Dit jaar eindigden heel wat maffe pompoenen in onze garage, in vele vormen en kleuren. Grote kleppers, ook. Omdat je voor de meeste recepten eigenlijk bitter weinig pompoen nodig hebt (serieus – 200gr??) blijf ik meestal met een aangesneden exemplaar zitten. En met een diepvriezer die al goed gevuld is (weelderige zomer, remember), is altijd maar weer pompoensoep ook geen optie.

Zeer blij dus toen Kerstin van haar buurvrouw Mui-Ling dit receptje kreeg voor pompoenmuffins met chocolade – the best of both worlds ­čÖé

 

Ingredi├źnten┬á

  • 1 hokkaido pompoentje (maar gebruik gerust de overschot van een butternut of muskaatpompoen)
  • Arachide-olie
  • 50gr amandelpoeder
  • 150gr boter (gesmolten of op kamertemperatuur)
  • 150 gr bloem
  • 2 tl baking soda
  • 2 el speculaaskruiden
  • 3 eitjes
  • 3 el kokosbloesemsuiker
  • handje vol (naar smaak) goede donkere chocoladecallets
pompoenmuffins

Zo ga je  te werk

  • Vet de pompoen in en rooster in de oven. Als je een hokkaido of butternut gebruikt hoef je deze niet te schillen.
  • Pureer de pompoen.
  • Meng alle ingredi├źnten behalve de chocolade in een ruime mengkom, tot je een stroperig beslag krijgt.
  • Breek de chocolade in stukjes en meng onder het beslag.
  • Lepel het beslag in ingevette muffinsvormen en bak 15 ├á 20 min op 180┬░ in een voorverwarmde oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *