Mueslireep met noten, dadels en kokos

Mueslirepen en ik, een moeilijke combinatie. Eerst en vooral: ik heb me jarenlang zout in de ogen laten strooien – ik geloofde oprecht dat als ik een mueslireep kocht in de winkel, dat ik dan goed bezig was. Noten en zaden, lekker, voedzaam en gezond, toch?! Kijk vooral eens op het etiket en val achterover. En vloek eens goed. Naïef schaap… (dan heb ik het écht en

kel over mezelf).

Ten tweede – ik ben picky als het op mueslirepen aankomt. Te zacht, dan klaag ik dat het te plakkerig is. Te hard, dan breek ik mijn tanden. Nét tussenin moet het zijn, nét voldoende krokant.

Jullie snappen onderhand waarom ik ze jarenlang voorbijliep in de winkel (maar er naar loeren, dàt wel).

Gelukkig (?) heb ik een eeuwig hongerige man die niet akkoord ging met mijn ‘embargo’ en die ondertussen zelf repen maakt, zónder suiker, en enkel met natuurlijke ingrediënten.

Je kan met onderstaand recept alle kanten uit. Zoals je ziet vermeld ik de hoeveelheden telkens bij benadering, omdat je kan kiezen wat je toevoegt en in welke hoeveelheden. Zo kan je de walnoten zeker vervangen door andere gehakte noten – maar ik vond de bittere smaak goed passen als tegengewicht tegen het zoete en het smeuïge van de dadels.

Hoe meer dadels je toevoegt hoe zoeter en zachter je reep wordt. Hou er wel rekening mee dat de dadels in dit recept een beetje de ‘lijm’ van je reep zijn,  volledig weglaten is dus geen goed idee.

Ingrediënten 

Zo ga je te werk 

Hak de dadels en de walnoten in kleine stukjes. Heb je een goeie keukenrobot dan komt deze nu goed van pas, maar het lukt bijna even goed zonder.

Smelt de kokosolie op een laag vuur.

Meng alle ingrediënten en druk de mengeling goed aan in een cakevorm. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175°.

Laat afkoelen en snij in vierkantjes/repen/…

Dadels zonder pit
Dadels zonder pit
Bio kokosolie. Fairtrade!
Extra zuivere biologische kokosolie, fairtrade.
Biologische geraspte kokos
Biologische geraspte kokos
mueslireep met noten en dadels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.