Moscow Mule met extra pit

Dé cocktail van deze zomer is voor ons de Moscow Mule. Lékker! En, een niet te onderschatten voordeel als er veel volk over de vloer komt: je maakt een Moscow Mule in een handomdraai (of toch bijna) klaar.

Een Moscow Mule wordt gemaakt met gemberbier maar wij geven de onze extra pit door te werken met Pimento spicy ginger ale –  een aanrader!

Ingrediënten

  • 5 cl vodka
  • 2 cl limoensap
  • 1 limoen in 6 partjes gesneden
  • Pimento
  • Ijs
  • Citroenstengel

Zo ga je te werk

  • Giet de vodka en het limoensap in een koperen beker (een collinsglas is een goed alternatief).
  • Snij de limoen in partjes, knijp elk partje gedeeltelijk uit en doe in het glas.
  • Vul het glas met ijsblokjes en voeg Pimento toe.
  • Roer even om en voeg een halve uitgeperste limoen toe als garnituur. Een schijfje limoen of een takje verse munt kan ook!
  • Optioneel: snij een citrusstengel in 2 en gebruik als roerstaafje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *