Levensgenieter

“Ben ik een foodie? Ik hou gewoon van lekker, vers en gevarieerd eten. Ik kook heel graag, alleen maar ook samen met vrienden. Ik vind het ook leuk om ergens te gaan eten en gewoon mijn voetjes onder tafel te schuiven. Ik kan daar echt immens van genieten.

Kerstin van Foodiemarket is een goede vriendin van ons. Ik ben blij dat Kerstin met de webshop begonnen is want nu kunnen we altijd lekkere nieuwe dingen proeven.

Mijn favoriete kookboeken zijn die van Jamie Oliver en Ottolenghi. De eerste gebruik ik het langst. De tweede gebruik ik het meest. Ik apprecieer goeie Vlaamse gewone gerechten: witloof in de oven, jagersschotel, balletjes in tomatensaus, asperges met ei, lamsvlees met spruitjes, krebkessaus… die verbind ik met mijn kindertijd. Maar ik hou ook van avontuur, de wereld op mijn bord, van het ontdekken van nieuwe ingrediënten, ook op een doorsnee weekavond. En dan maak ik graag een virtueel ommetje via Foodiemarket. Je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het, of het nu olijfolie in parelvorm is, gedroogd zeewier of smaakmakers uit de keuken van Albert Adrià.

Wat ik ook echt niet meer kan missen in mijn keuken? De grote dozen met noten en zaden. We zijn grootverbruikers en eten vaak noten tussendoor. De laatste jaren maken we zelfs onze eigen granola. Daar gooi ik dan alles in wat ik lekker vind of waar ik op dat moment zin in heb: cashew, walnoten, amandelen, zonnebloempitten, chiazaad, gedroogde veenbessen. Elke keer anders en verrassend. Superlekker vinden we dat.

Vanavond staan geroosterde pompoenpartjes met wat feta en walnoten op het menu, met een lekkere Madeira Collection N°1 erbij.”

Hans Op ’t Eynde, 38 jaar, werkt aan de KULeuven, zot van lezen, voetbal en reizen, getrouwd met Vero en papa van twee dochters en alleseters Hannah & Marith.

Geïnspireerd? Bekijk de favorieten van Hans, of bekijk ons assortiment noten en zaden.

2 comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.