Let it snow let it snow let it snow

Eindelijk zijn ze er! Die heerlijk koude, zonnige dagen die bijten aan neus en vingers. En ook al zal de winterprik van korte duur zijn en ook al is het eigenlijk helemaal niet zo koud en wit als we zouden willen, toch halen wij hier thuis alles uit de kast om er ten volle van te profiteren. Letterlijk – mutsen, sjaals, wanten en handschoenen komen eindelijk van pas. Figuurlijk ook – want wat is er nu gezelliger dan na een goeie wandeling thuis te komen met rode kaken en koude vingers, overal kaarsjes aan te steken (hadden we maar een open haard!) en diep onder een dekentje te kruipen in de zetel? Geef mij dan nog een lekker dampende kop in mijn handen en ik geloof eventjes in wereldvrede.

Deze 2 warme klassiekers doen het hier altijd goed – in beide recepten zit kaneel, de zoete en kruidige smaakmaker die ik associeer met winterse kou. Zorg wel dat je kaneel van goeie kwaliteit gebruikt!

Warme chocomelk met kaneel en marshmallows

Breng melk aan de kook. Doe chocoladepoeder ‘ground chocolate’ in een kop en giet er de hete melk over. Roer, en voeg een stokje kaneel toe. Laat even trekken. Werk af met enkele minimarshmallows.

Hou je van pittig, voeg dan een fijngesneden chilipeper toe aan de melk. Filter de chili uit de melk voordat je deze over het chocoladepoeder giet.

Warm appelsap met gember en kaneel

Giet troebel appelsap in een kookpan en voeg enkele stukjes verse gember toe  – hoe meer je gebruikt hoe kruidiger je drankje wordt. Voeg een kaneelstokje toe en verwarm alles op een vuur. Warm het sap goed op maar zorg ervoor dat het net niet kookt.

Verwijder de gember en serveer in een hoog glas, met het kaneelstokje erbij.

 

Laat die sneeuw maar komen, hoe meer hoe liever!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.