It’s cocktail time

“Ik hou er heel erg van om nieuwe cocktails te proeven… op voorwaarde dat er fijne, liefst duurzame ingrediënten gebruikt worden.  Ik hou van het ritueel, de finesse en het vakmanschap. Een cocktail staat of valt voor mij met de kwaliteit van de producten. Zo heeft de Jigger’s in Gent mijn hart veroverd. Alles lijkt er met de grootste precisie uitgekozen – niet alleen de zorgvuldig gemixte drankjes maar ook de stijlvolle details in het interieur, de looks van de bartenders, de bijpassende glazen,… heerlijk! En altijd zijn er nieuwe combinaties en smaken te ontdekken. Mijn favoriete cocktail in Jigger’s is de Garden Cooler, met gin die eerst geïnfuseerd werd met gele paprika.

Ik ga ook heel graag zelf aan de slag en waag me regelmatig aan een experiment. En dan vind ik bij Foodiemarket een heel assortiment om uit te kiezen: sterke drank uiteraard,  maar ook kruiden, siroop, verschillende smaken bitters, tomatensap, pikante ginger ale,….

Ik geef jullie graag het recept mee voor mijn lievelingscocktail van het moment:

Giet de vermout en de gin in een middelgroot glas, voeg de steranijs toe en roer met een staafje zodat de smaken zich vermengen. Werk af door het takje salie toe te voegen.

Mmmmm, en daar dan een potje olijven bij, lekkere geroosterde Valencia-amandelen of chips met mediterraanse kruiden… ik denk dat ik vanavond nog eens een cocktail ga mixen.”

Marianne Sneijers, 39 jaar, werkt bij KUNSTWERKT, woont in Antwerpen 

Geïnspireerd? Bekijk de favorieten van Marianne, of bekijk ons assortiment bitters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.