Meet Kerstin en Helga! Allebei dertigers, mama, sportief. Een beetje allergisch aan een al te serieus bestaan, behalve als het over eten gaat. Dat eten, daarin vinden we elkaar helemaal. Als het maar lekker is, bomvol smaak, en zo natuurlijk mogelijk.

Verder veel verschillen ook – Duits versus Belgisch (néé, Helga is niét de Duitse), Gent versus Brussel. Kerstin drinkt liefst nooit water, Helga hele sloten tegelijk. Net omgekeerd met koffie.

Kerstin is opgegroeid op het platteland in Duitsland, maar nu woont ze in het prachtige Gent. Haar familie verkoopt al 3 generaties lang lokale landbouwproducten op boerenmarkten. Kerstin is dus letterlijk groot geworden tussen de groenten en het fruit, en sinds ze in ‘de stad’ woont is haar interesse voor alles wat vernieuwend is in de voedingssector sterk gegroeid. Ze blijft echter trouw aan haar roots en experimenteert graag met oude en nieuwe plantensoorten en rassen in haar kleine stadstuin.

Helga is afkomstig van de groene rand rond Brussel. In de bioboerderij recht tegenover het ouderlijke huis raakte ze gefascineerd door natuurlijk, biologisch en lekker eten. Als fervente reiziger ontdekt ze overal nieuwe smaken en gerechten, die dan eens terug thuis enthousiast worden getest in de keuken, het ene met al meer succes dan het andere.

Helga is een wannabe tuinier die in haar grote tuin allerlei projecten opstart (en niet noodzakelijk afwerkt) maar die zich evengoed thuisvoelt achter haar computerscherm.

We hebben samen Foodiemarket uit de grond gestampt uit overtuiging dat goed eten en goed leven samengaan, dat goeie ingrediënten het verschil maken, dat weten wat je eet ontzettend belangrijk is. Voor een groot stuk uit idealisme ook, om aan te tonen dat het écht anders kan, dat iedereen beter wordt van kiezen voor kwaliteit en kleine producenten.

Wil je meer weten? Vraag het ons gerust!

Over foodiemarket

Over onze producten en producenten