Daniel, op zoek naar smaak en energie

Meet Daniel, onze developer/redder in nood bij technische en andere Foodiemarket-issues! Zonder twijfel één van de grootste eters die we kennen, en ondertussen ook een vaste klant. Hoog tijd om hem even aan het woord te laten!

“Ik ben programmeur – een erg ‘zittende’ job dus. Omdat ik eigenlijk echt niet gemaakt ben om stil te zitten, probeer ik voor, na en tijdens het werk zoveel mogelijk te sporten. Vroeger stond ik helemaal niet stil bij wat ik at –  als het maar veel was – maar dat is de laatste jaren heel erg veranderd. Misschien door het sporten, en zeker ook doordat ik papa ben geworden, denk ik veel meer na over wat eten met mij doet, en daarbij ook welke impact mijn eten heeft op de wereld. Ouder en wijzer worden zeker? 😇

Ik ben ondertussen bijna 2 jaar heel bewust vegetariër – best een moeilijke beslissing voor de hamburgeraddict die ik vroeger was. Maar eigenlijk gaat het me makkelijker af dan gedacht! Er zijn zoveel lekkere alternatieven dat ik vlees nauwelijks mis. Koken voor het gezin vergt wel wat meer planning en wat meer creativiteit – en dus ben ik heel tevreden dat Foodiemarket mij enkele interessante opties biedt. Zo ben ik absoluut fan van het gedroogde zeewier, dat ik ondertussen verwerk in slaatjes, risotto en soep (wakame in miso, hmmm!), en ook de pasta met Siciliaanse citroen vind ik top, heel puur en fris.

Biologische zeesla-mix (gedroogd zeewier) van Porto Muiños
Biologische zeesla-mix
Bio wakame (gedroogd zeewier)
Bio wakame 

 

 

Biologische pasta fettuccine met Siciliaanse citroen, extra fijn
Biologische pasta met Siciliaanse citroen

Sinds er geen vlees meer op tafel komt zijn wij grootverbruikers van zaden en noten, en dus vinden we de grote verpakkingen erg handig. De stevige dozen doen achteraf dienst als bewaardoos voor speelgoed en allerlei kleine rommel, mooie recyclage!

Biologisch kokoswater
100% puur kokoswater

Onlangs heb ik iets nieuws ontdekt: biologisch kokoswater. Ik heb snel last van hoofdpijn, en omdat kokoswater beter en sneller hydrateert dan gewoon water helpt het me om na het sporten mijn vochtbalans snel weer op peil te krijgen. Ik heb even moeten wennen aan de smaak maar nu ben ik fan!

En voor iedereen denkt dat ik een freak ben – ik eet nog altijd hopen chips, en geniet graag en vaak van een goeie whiskey of schnaps of…. Ik ben Zweeds, en het valt me dus een béétje moeilijk om mijn buren de Finnen in de kijker te zetten 😜, maar ik kan niet anders dan fan zijn van hun Valhalla kruidenlikeur. Ik kreeg mijn eerste fles cadeau van Helga en Kerstin – slim gezien! – en sindsdien ben ik helemaal verkocht. Ijskoud op zijn best – skål!”

Valhalla kruidenlikeur, Kruidenlikeur uit het hoge Noorden
Kruidenlikeur uit het hoge Noorden

 

Daniel, nog enkele dagen 37j, Meise. 

Geïnspireerd? Bekijk de favorieten van Daniel

foodie aan het woord - daniel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.