Crunchy quinoa bites

Bestaan ze, zo van die mensen die op oudjaar moedige, gewaagde, geniale of zotte voornemens maken voor het jaar dat om de deur komt piepen, en die die voornemens dan ook echt uitvoeren en – nog straffer – volhouden voor de rest van het jaar? Het schijnt, maar ik ben zelf spijtig genoeg niet uit zo’n hout gesneden. Nee, liever dan pakweg half januari meewarig mijn hoofd te moeten schudden en te zuchten om een gebrek aan karakter, heb ik al jarenlang de gewoonte om geen enkel voornemen te nemen. Werkt per-fect, echt. Aanrader. Maar! (je voelde de maar al komen!)  Mijn systeem wankelt! De schuldige(n)? De kinderen, tiens!

Want echt, dit jaar wil ik wat vaker kunnen kiezen voor gezonde en lekkere tussendoortjes voor de kinderen. Suiker kan best, maar liefst toch in beperktere mate dan wat gemiddeld in koeken in winkelrekken zit. Want ze zijn het waard! (Waar heb ik dat nog gehoord? 🤔)

 

Per toeval kwam ik een recept tegen van Ellen Charlotte Marie dat past in mijn nieuwe kraam: crunchy quinoa bites.

Meteen van de eerste keer gelukt, en een instant hit bij de eigen kroost en bij uitbreiding de halve school (het is een klein dorpsschooltje, voor je je daar iets te wilde voorstellingen van maakt)

Leuk ook: het recept is flexibel dus je gebruikt gewoon wat je in huis hebt en wat je lekker vindt. Zeker eens proberen!

Ingrediënten

Zo ga je te werk

Smelt de kokosolie en voeg de rest van de ingrediënten toe. Giet het mengsel op bakpapier en spreid het uit tot een rechthoek.

Bak 10 à 15 min in een voorverwarmde oven op 175 graden, tot de koek goudbruin is.

Haal de ovenplaat uit de oven en laat afkoelen. Voor extra crunch zet je de bakplaat best op een koude vloer.

Breek/snij de koek in stukken.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.