Citroenfettuccine met champignons en tijm

Ah, die weekends! Zalig uitslapen, uitgebreid en heerlijk ontbijten, voorbeeldige kinders die zichzelf entertainen, snuisteren op een marktje, aperitieven in goed gezelschap met alles er op en er aan, en uren tijd om te experimenteren in de keuken. Zondagavond voldaan in de zetel ploffen en met een tof muziekje en een goed glas palaveren over wat is geweest. Yes, dié weekends!

Maar er zijn er ook van véél te vroeg wakker, strak schema met van hier naar daar hossen, wedstrijd 1, wedstrijd 2, ah ja ook nog even 3 wasmachines draaien, langsgaan bij oma, oh nee wasmachine vergeten uithalen, kind 1 jengelt, kind 2 snipverkouden, energiepeil ver beneden nul. Dan ben ik op zondagavond al lang blij dat we toch iets vers op tafel krijgen… en dan zijn receptjes zoals deze citroenfettuccine met champignons een geschenk: simpel en lekker, in een handomdraai op tafel getoverd en toch het gevoel dat het nét dat ietsje meer is.

Dit weekend kreeg ik toevallig een lading biologische citroenen recht uit Sicilië (grazie Ale!), perfect voor bij dit gerecht.

Ingrediënten voor 2 royale porties

Zo ga je te werk 

Doe de fijngesneden champignons in een serveerschaal en overgiet met de olie. Voeg het zout, de tijm, de look, en het sap en de zeste van de citroen toe. Laat de champignons even marineren in dit mengsel.

Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af maar schud niet al het vocht er uit.

Schep de pasta bij de champignons en meng goed. Werk af met peper, peterselie en kaas.

 

Bron: Nigella Lawson

 

 

Citroenfettuccine met champignons en tijm, Nigella Lawson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.