Meer noten op het menu! Walnotenbrood

Bakken in een niet voorverwarmde oven, zo makkelijk! Dit walnotenbrood* stond deze week op het menu. Lekker, en een leuke afwisseling voor in de brooddoos! Wij aten het met zelfgemaakte aarbeienconfituur maar hartig beleg kan net zo goed.

Wat ons betreft mag er ietsje meer zout in, maar da’s een kwestie van smaak.

 

Ingrediënten voor 1 brood (langwerpige cakevorm van 30cm) 

  • 350gr volkorenbloem

    100% zuivere walnotenolie van Libeluile uit Bresse.
    100% zuivere walnotenolie van Libeluile uit Bresse
  • 150gr tarwebloem
  • 200gr walnoten, grof gehakt
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 42gr verse gist
  • 450ml lauw water
  • 50ml walnotenolie

Zo ga je te werk 

Meng de twee soorten bloem met de noten, het zout en de suiker.

Los de gist op in het lauwe water en voeg samen met de walnotenolie geleidelijk toe aan de bloem. Kneed tot je een zacht deeg krijgt.

Kleed een cakevorm in met bakpapier en leg je deeg erin. Bak gedurende 1uur op een rooster onderaan in een niet voorverwarmde oven op 200gr. Haal 10min voor het einde het brood met het papier uit je bakvorm en laat verder bakken zonder vorm – zo wordt het brood lekker krokant.

Laten afkoelen en aanvallen (nooit of te nimmer slaag ik er in om vers brood écht te laten afkoelen voor ik een eerste sneetje proef. En een tweede. Met goeie boter! Die dan lekker smelt!)

 

 

*Noten zijn gezond, maar wist je dat walnoten de allergezondste zijn?  

 

 

 

walnotenbrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.