Moscow Mule met extra pit

Dé cocktail van deze zomer is voor ons de Moscow Mule. Lékker! En, een niet te onderschatten voordeel als er veel volk over de vloer komt: je maakt een Moscow Mule in een handomdraai (of toch bijna) klaar. Een Moscow Mule wordt gemaakt met gemberbier maar wij geven de onze extra pit door te werken … Continued
sticky rice zwarte rijst met mango

Zwarte sticky rice met mango en kokos

Als de zomer het een beetje laat afweten, mijmer ik al eens graag over verre en tropische bestemmingen waar de zon altijd schijnt, de mensen eeuwig goed gezind zijn, de stranden parelwit, de zee helder blauw,  waar tijd er niet toe doet en waar flipflops volledig acceptabel schoeisel zijn.  Had ik al gezegd dat het … Continued

Popup Cocktailavond in Gent, 27/06

Voor één keertje vind je ons niet enkel online maar ook in levende lijve! We organiseren op dinsdag 27 juni een pop up cocktailavond met op het menu enkele goeie cocktails en enkele verrassende wijnen. Uiteraard horen daar ook wat hapjes bij! Babbelen, knabbelen en genieten van een goed glas – meer moet dat niet … Continued

foodie aan het woord - daniel

Daniel, op zoek naar smaak en energie

Meet Daniel, onze developer/redder in nood bij technische en andere Foodiemarket-issues! Zonder twijfel één van de grootste eters die we kennen, en ondertussen ook een vaste klant. Hoog tijd om hem even aan het woord te laten! “Ik ben programmeur – een erg ‘zittende’ job dus. Omdat ik eigenlijk echt niet gemaakt ben om stil te … Continued

In good company – rum!

Er zijn zo van die werkdagen waarop alles vanzelf gaat, waarop alles klopt, waarop je jezelf eens in de arm moet knijpen en zeggen ‘serieus, is dit nu wérken’? Onlangs hadden Kerstin en ik zo’n dagje. Prachtig weer, vergaderen in hip & leuk cafeetje Clouds in my coffee aan de Dampoort in Gent (met een glazen … Continued

mueslireep met noten en dadels

Mueslireep met noten, dadels en kokos

Mueslirepen en ik, een moeilijke combinatie. Eerst en vooral: ik heb me jarenlang zout in de ogen laten strooien – ik geloofde oprecht dat als ik een mueslireep kocht in de winkel, dat ik dan goed bezig was. Noten en zaden, lekker, voedzaam en gezond, toch?! Kijk vooral eens op het etiket en val achterover. … Continued

walnotenbrood

Meer noten op het menu! Walnotenbrood

Bakken in een niet voorverwarmde oven, zo makkelijk! Dit walnotenbrood* stond deze week op het menu. Lekker, en een leuke afwisseling voor in de brooddoos! Wij aten het met zelfgemaakte aarbeienconfituur maar hartig beleg kan net zo goed. Wat ons betreft mag er ietsje meer zout in, maar da’s een kwestie van smaak.   Ingrediënten … Continued

Citroenfettuccine met champignons en tijm, Nigella Lawson

Citroenfettuccine met champignons en tijm

Ah, die weekends! Zalig uitslapen, uitgebreid en heerlijk ontbijten, voorbeeldige kinders die zichzelf entertainen, snuisteren op een marktje, aperitieven in goed gezelschap met alles er op en er aan, en uren tijd om te experimenteren in de keuken. Zondagavond voldaan in de zetel ploffen en met een tof muziekje en een goed glas palaveren over … Continued

Foodie van de maand: Katrien

Als klein meisje werd ik begeesterd door de kookkunsten van mijn grootmoeder, die mij een verfijnde Franse keuken leerde kennen. Zij schotelde ons altijd een driegangenmaaltijd voor, en ook nu staat er bij mij elke dag een pot verse soep op het fornuis. Zalig vind ik dat! Als student kookte ik graag en vaak uitgebreid … Continued

Bloody Mary met Caviaroli

Bloody Mary. Geweldig toch, die naam! De harde tante waarnaar het drankje vernoemd is, was er misschien niet zo blij mee – maar wij houden wel van het lugubere kantje aan het verhaal. En van het drankje zelf, of course 😉 De traditie wil dat je een Bloody Mary drinkt bij de brunch, of – … Continued

Bavaroistaart van zoute karamel en quinoa-en walnootbodem

Ik pikte dit recept op tijdens onze kersttrip naar Zweden (♫ we reizen om te leren! ♫). Het is een creatie van Sara Hultberg, een aanstormend talent dat in 2014 tot Sweden’s Young Pastry Chef Talent of The Year werd uitgeroepen. Ik had mezelf verplicht om na nieuwjaar minstens 1 week te wachten om aan … Continued

Mango- en rijstsalade met kokos (Ottolenghi)

Deze kleurrijke salade van Ottolenghi is een zomers gerecht dat we toch graag in de winter op tafel zetten, net omdat de kleuren, smaken en geuren ons doen dromen over lange, zwoele zomeravonden. Het is een gerecht met heel veel smaak, tenminste als je kiest voor goeie ingrediënten. Zo mogelijk nog lekkerder als je de … Continued

De mooiste tijd van het jaar? 🎄

Ongetwijfeld. Maar ook de gevreesde ‘o-wee-ik-heb-nog-geen-enkel-cadeautje-gekocht’- tijd. Wil je iets lekkers onder de kerstboom leggen, bekijk dan onze geschenkpakketten. Nu tijdelijk in aanbieding! 5€ korting op bestellingen tem 26 december. Hohohooooo  🎅 !

It’s cocktail time

“Ik hou er heel erg van om nieuwe cocktails te proeven… op voorwaarde dat er fijne, liefst duurzame ingrediënten gebruikt worden.  Ik hou van het ritueel, de finesse en het vakmanschap. Een cocktail staat of valt voor mij met de kwaliteit van de producten. Zo heeft de Jigger’s in Gent mijn hart veroverd. Alles lijkt er … Continued

Let it snow let it snow let it snow

Eindelijk zijn ze er! Die heerlijk koude, zonnige dagen die bijten aan neus en vingers. En ook al zal de winterprik van korte duur zijn en ook al is het eigenlijk helemaal niet zo koud en wit als we zouden willen, toch halen wij hier thuis alles uit de kast om er ten volle van … Continued

Ppura: pasta van la mamma

De mannen van Ppura, Cattaneo & Floccari, groeiden op met de kookkunsten van hun Italiaanse mama’s. Met de hele familie aan een lange tafel buiten in de tuin, rond een dampende kom pasta – voor de jongens de mooiste herinnering uit hun jeugd. Maar kleine jongens worden groot, en zelfs Italiaanse mama’s houden ooit op … Continued

Granola met banaan en veenbessen

Ik ben geen ochtendmens, en dat is héél zacht uitgedrukt. Opstaan maakt me elke dag opnieuw lichtjes depressief, ook al heb ik alleen maar leuke dingen gepland. Het enige medicijn tegen mijn torenhoge ochtendhumeur is een lekker en uitgebreid ontbijt. Mijn vaste waarden zijn fruit, yoghurt en granola. Oh boy do I love my home … Continued

Zeewier – het voedsel van de toekomst?

In Aziatische landen maakt zeewier sinds jaar en dag deel uit van de dagelijkse voeding. Bij ons is het gebruik minder gekend en verspreid – misschien wel ten onrechte. Zeewier zit boordevol nuttige voedingsstoffen: het bevat veel mineralen zoals calcium, magnesium, natrium, fosfor, kalium, ijzer en jodium – dingen die in onze dagdagelijkse voeding vaak … Continued

Levensgenieter

“Ben ik een foodie? Ik hou gewoon van lekker, vers en gevarieerd eten. Ik kook heel graag, alleen maar ook samen met vrienden. Ik vind het ook leuk om ergens te gaan eten en gewoon mijn voetjes onder tafel te schuiven. Ik kan daar echt immens van genieten. Kerstin van Foodiemarket is een goede vriendin … Continued

Amanprana: leverancier in de kijker

  ‘Eet goed, dat doet je goed’. In dit motto van Amanprana kunnen wij ons volledig vinden. Bart Maes en Chantal Voets, oprichters van het merk, vinden hun inspiratie bij Hippocrates  – die stelde dat voeding de essentie is van een goede gezondheid – en in de Oosterse levensleer. Amanprana staat voor biologische vegetarische voeding … Continued

Hallo!

Wij zijn er klaar voor. Waar iedereen (toegegeven, vooral wij) al zo lang op wacht is een feit – we laten foodiemarket los op de wereld! Kom hier regelmatig kijken om nieuwe producten te ontdekken, om kennis te maken met authentieke producenten, om onze experten te leren kennen…welkom!